

Invited Guests: 2023 Incoming Board members

E.

A.

Leadership Updates

1) 2)

3)

4)

5)

Chair and EC report

2023 Vision

2023 Board Guests

2023 Board Liaisons

**Exhibitors Thank You** 

IV.

10:25 AM

10:45 AM

# AMIA BOARD OF DIRECTORS MEETING November 5, 2022 **WASHINGTON HILTON Monroe Room** 7:30 AM ET **AGENDA**

Committee and WG Chairs Eduard Herman (Higher Logic Discussion) 7:30 AM **BREAKFAST CONVENE** 8:00 AM 8:00 AM 1. Welcome and call to order (15 min) Jackson Disclosure of any Conflicts of Interest A. В. Election results (publicly announced during the State of the Association) C. Recognizing outgoing board members for service Welcome 2023 board members D. Calendar reminder for 2023 board meetings (p. 3) E. F. Orientation for new and returning board members (Jan. 19, 1-3PM ET) 8:15 AM II. **Annual Symposium Highlights** (15 min) Jackson 8:30 AM Strategic Discussions/Updates III. A. CEO Update/National Office Report (20 min, p. 5) Tolpegin KPI Q3/ Business Development/ (p. 7) Tolpegin/Hanova 1) August 2022 Financials 8:50 AM Higher Logic Upgrade - ACTION (15 min, p. 34) 2) Herman 9:05 AM Academic Forum - ACTION (15 min, p. 38) Manos B. **Community Engagement Program** 9:20 AM BREAK (15 min) C. Manos/Williamson 9:35 AM AMIA/CAHIIM MOU Renewal - ACTION (20 min, p. 40) 9:55 AM D. Strategic Plan Check-In (30 min, p. 84) Tolpegin

Policy Roadmap for 2023-2025 – **ACTION** (20 min, p. 86)

Chair thoughts and year-in-review

(30 min)

Page **1** of **4** 

Hull/Singh

Jackson

11:15 AM B. NIWG Update (7 min) Dunn Lopez (followed by Q&A)

11:30 AM BREAK

11:45 AM WORKING LUNCH

(Please take 15 and grab lunch. We will reconvene at 12:00 PM with the committee presentations)

12:00 - 1:00 PM

**Committee Chair Presentations** 

1:00 PM V. New business (10 min) Jackson

A. Review Takebacks

1:10 PM VI. Executive Session (50 min)

2:00 PM ADJOURN

## **REMINDERS**

• Please complete your board meeting assessment.

- Board members are asked to attend and support the Student Paper Competition (2:30-5:30pm, Georgetown West)
- What's On Your Mind? Monday and Tuesday 10:00-10:30 AM
- Board/SPC reception November 8<sup>th</sup> 6:30-7:30 PM

APPENDIX A: AMIA Staff Organizational Chart

APPENDIX B: Board Motions/Actions

APPENDIX C: AMIA Committee and Working Group Reports and Presentations



# AMIA BOARD OF DIRECTORS MEETING November 6, 2022 WASHINGTON HILTON Monroe Room 8:00 AM ET AGENDA

- Seating arrangements will ensure social distancing.
- Face masks are mandatory. Those attending the meeting must provide their own face masks.

Sunday, November 6

Invited Guests: 2023 Incoming Board members

8:00 AM WORKING BREAKFAST (30 min) Jackson/Tolpegin

8:00 AM CONVENE

8:00 AM Committee and WG Presentations (90 min)

9:30 AM BREAK (15 min)

9:45 AM 2023 Budget Planning (75 min) Tolpegin

(will be sent under separate cover)

11:00 AM ADJOURN

# **2022 BOARD MEETINGS**

Dec. 8 - 1:00-3:00 PM ET

### **2023 BOARD MEETINGS**

# (1 – 3pm ET unless otherwise noted)

Jan. 19 (board orientation)

Mar. 12 (10am-5pm PT) (F2F in person at IS23 in Seattle, WA)

May 11 July 13

Sept. 14

Nov. 11 & 12 (8am-4pm ET) (F2F in person at AMIA23 in New Orleans, LA)

Dec. 14

Date/Time	Committee	Chair/Liaison
Saturday – 11:15 – 11:22	Nursing Informatics	Karen Dunn Lopez
Saturday – 12:00-12:05	LEAD Fund Advisory Committee	Payne
Saturday – 12:07-12:12	Women in AMIA Steering	Tao/Leung/Chung
	Committee	
Saturday – 12:14-12:19	Diversity, Equity and Inclusion	Bright/Bear Don't Walk/Lucero
	Committee	
Saturday – 12:21-12:26	Public Policy Committee	Kannry/Johnson/Hull
Saturday – 12:28-12:33	Membership and Outreach	Marquard/Hribar/Pandita
	Committee	
Saturday – 12:35-12:40	Education Committee	Khairat/Ruff
Saturday – 12:42-12:47	HICC	Hales/Ivory/McGrath
Saturday - 12:47-1:00	OPEN DISCUSSION WITH BOARD	
Sunday – 8:00 – 8:05	Journals and Publications Cmte	Lorenzi/Mendonca/Richesson
Sunday – 8:07 – 8:12	Governance Committee	Payne/Murphy/Payne
Sunday – 8:14 – 8:19	Ethics Committee	Lehmann/Fultz Hollis/Adler- Milstein
Sunday – 8:21- 8:26	Working Group Steering	McCrath/Tiasa
	Committee	McGrath/Tiase
Sunday – 8:26-8:40	OPEN DISCUSSION WITH BOARD	
8:40 – 9:30 AM	Working Group	Chair
Sunday – 8:42-8:49	Dental Informatics	Karmen Williams
Sunday – 8:51 -8:58	Mental Health Informatics	Piper Ranallo
Sunday – 9:09 -9:24	OPEN DISCUSSION WITH BOARD	
Sunday 9:24-9:30	CLOSING REMARKS/THANKS	