

# AMIA BOARD OF DIRECTORS MEETING November 9-10, 2024 Hilton Union Square | San Francisco, CA Plaza A/B Room (Lobby Level)

### **AGENDA**

Satur	dav.	Nove	mber 9
Jacai	uu y ,	11010	111261 3

Invited Guests: Sherri Jacobs, Avenue M

Trent Rosenbloom Shanna Eiklenborg Krista Martin

7:15 AM Breakfast

7:45 AM CONVENE

7:45 AM I. Welcome and call to order (5 min) Melton-Meaux

7:50 AM II. Housekeeping/Updates (30 min)

Melton-Meaux

- Disclosure of additional Conflicts of Interest
- Election results (publicly announced during the State of the Association)
- Welcome 2025 board members
- Icebreaker
- Calendar reminder for 2025 board meetings (p.4)
- Orientation for new and returning board members (Jan 16, 2025 | 1-3pm ET)

8:20 AM III. Consent Agenda – Action (10 min, p. 5)

Melton-Meaux

- July & August 2024 Financials (p. 6)
- Governance Manual (p. 64)
- AMA Organizational Membership (p. 75)
- Education Steering Committee Roster (p. 76)
- Al Showcase Process Improvements (p. 78)
- Al Curricular Development Update (p. 79)
- Symposium Education Format Overview (p. 80)
- Ethics Committee Recommendation for AMIA Charters (p. 81)
- Ethics Committee AMIA Connect Open Forum Recommendation (p.82)
- Actions since September 2024 Board Meeting (p. 84)
- AMIA Leadership Program (pg. 85)

8:30 AM IV. Annual Symposium Highlights (15 min) Eiklenborg

8:45 AM V. Budget - Action (60 min, p.94) Cimino/Hanova/Brendel

9:45 AM Break (15 min)

10:00 AM VI. Membership Survey Presentation (GUEST – 75 min. p. 151)

Tiase/Jacobs/Gochnauer

- Presentation
- Q&A
- Next Steps

### 11:15 AM (PHOTOS & WORKING LUNCH)

(Please gather for group photos, then take a 30-minute break and grab lunch. We will reconvene at 12:00 PM.)

## 12:00 PM VII. Strategic Discussions/Updates

- Journals and Pubs Committee / Journal Eligible Program (30 mins)
   Rosenbloom/Richesson/ Williamson/Martin
- Opportunities for Future AMIA Meeting Transformation Action (60 mins p. 208)
   Melton-Meaux
- Future Meeting Locations Action (30 mins p. 210)

Melton-Meaux/Hanova

2:00 PM Break (15 min)

2:15 PM VIII. Strategic Planning - Action (30 min p. 212) Melton-Meaux/Hanova

2:30 PM Executive Session

3:30 PM ADJOURN

### **REMINDERS**

- Please complete your board meeting assessment.
- What's On Your Mind? Monday and Tuesday 10:00-10:30 AM (Grand Ballroom)



# AMIA BOARD OF DIRECTORS MEETING November 10, 2024 San Francisco, CA

### **AGENDA**

Sunday, November 10

Invited Guests:
Jessica Tenenbaum
Kevin Johnson
Peter Embi

7:00 AM I. Convene/Working Breakfast with Industry Partners

(75 min)

- (see Partners Breakfast agenda p. 216)
- Partners in attendance:
  - o Clinical Architecture | Charlie Harp, CEO
  - o **Epic** | Dave Little, EpicCare Clinical Informatics Physician
  - o InterSystems | Russ Leftwich, Senior Clinical Advisor, Interoperability
  - o Nabla | Laurent Landowski, Chief Product Officer
  - o Oracle Health | Brian Levy, Federal Informatics Executive Director
  - o **Triomics** | Sebastien Rhodes, VP Strategy and Operations
  - AHRQ | Kevin Chaney, MGS, Senior Advisor for Dissemination & Innovation
  - Kennesaw State University | Sweta Sneha, Founder & Executive Director, Healthcare Management & Informatics
  - o MDClone | Peter Calderone, VP Customer Success
  - Merck | Echo Wang, Director, Outcome Research Data Strategy & Partnership
  - o **Pfizer** | Saira Haque, Senior Director, Clinical Informatics CMAO
  - Regenstreif Institute | Chris Harle, Professor & Health Policy and Management Department Chair
  - RTI International | Laura Marcial, Senior Director, Center of Informatics
  - UVA Health | Martha Hellems, Professor of Pediatrics; Diplomate, Clinical Informatics, ABPM, ACMIO for Pediatrics; Program Director, Clinical Informatics Fellowship
  - o Wolters Kluwer | Derek Pinnell, Medical Informatics Specialist

8:15 AM II. Committee Reports

Ethics (p. 217)
 Finance and Investment (p. 223)
 Governance (p. 228)
 Payne

9:05 AM	III.	Committee Reports - Workplan Discussion  25x5 (p. 233)  ACMI (p. 236)  Journals and Publications (p. 239)  Philanthropic (p. 249)  Public Policy (p. 254)  Women in AMIA (p. 260)  Academic Forum (p. 266)  Advancement (p. 269)  DEI (p. 276)  IPC (p. 284)  ACIF (p. 290)  FAMIA (p. 292)  Health Systems Council (p. 294)  Awards (p. 297)	Melton-Meaux
9:45 AM		Break (15 min)	
10:00 AM	IV.	ACMI Update	Johnson/Embi
10:15 AM	V.	<ul> <li>Leadership updates</li> <li>Chair Reflections / Wrap Up</li> <li>Recognizing outgoing board members for service</li> </ul>	Melton-Meaux
10:25 AM		Executive Session	
11:00 AM		ADJOURN	
{Appendix – p	. 299}		

### **2025 BOARD MEETINGS**

- January 16 | board orientation 1-3pm ET
- March 20 | board meeting 1-3pm ET
- May @ CIC in-person
- July 17 | board meeting 1-4 pm ET
- September 18 | board meeting 1-3pm ET
- November @ Symposium in-person
- December 11 (if needed) | 1-3pm ET